taxbook.ua: З січня фрілансерам стане простіше працювати з іноземними клієнтами

4 січня 2017 р.

З січня фрілансерам стане простіше працювати з іноземними клієнтами

Президент підписав закон щодо усунення ряду адміністративних бар'єрів для фрілансерів, який вступає в силу з 3 січня 2017 року. Цей закон вносить зміни до низки нормативних актів, що дозволить фрілансерам укладати договори з замовниками не тільки в письмовій, а й в електронній формі або взагалі працювати тільки по оферті та виписувати одні інвойси, в яких підпис замовника не потрібен.

На сьогодні інвойс з бухгалтерського обліку ще не є первинним документом, але вже в наступному році він таким стане, що істотно полегшить податковий облік підприємця. Згодою з об'ємом та якістю наданих послуг буде визнаватися факт оплати нерезидентом виставленого рахунку. Також банки не зможуть вимагати переклад документа на українську мову. За необхідності вони самі будуть займатися перекладом.

Фрілансерам більше не обов'язково укладати письмовий договір з мокрими печатками з замовником. Договір на надання послуг може бути укладений за фактом електронного листування, шляхом прийняття публічної оферти, за фактом оплати інвойсу.

ТАКСЕР підготував свій зразок інвойсу, який ви можете використовувати для підтвердження отримання валютного доходу в банку.

taxer.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар